Resultater er også for de farveblinde

For den socialdemokratisk ledede regering er vores hovedprioriteringer helt klare. Vi skaber arbejdspladser og øget vækst til mere velfærd. Det har man også kunnet læse i det omdiskuterede interview med vores finansminister, Bjarne Corydon i Børsen, i dag tirsdag den 24. juni.

Her fastslår han, at regeringen vil arbejde systematisk med vækstpolitik. Det lyder måske ikke banebrydende, men det er faktisk en ny måde at planlægge økonomisk politik på. Det er nemlig ikke set før, at regeringer systematisk arbejder med produktivitets- og vækstpolitik i forhold til erhvervslivet.

Helt konkret vil regeringen frem til 2020 styrke erhvervslivets konkurrencevilkår og øge den danske produktivitet med 20 milliarder kroner. Det vil vi fordi, hvis vi gør Danmark 20 milliarder kroner rigere, skaber det mere produktivitet, flere arbejdspladser og mere velfærd.

Ikke overraskende har både Børsen og Enhedslisten (det ny par i dansk politik?) været ude og beskylde os for at føre blå politik. For Enhedslistens vedkommende er det jo ikke noget nyt, at de går meget op i farver, men jeg synes, det ville være langt mere interessant, hvis Enhedslisten kunne komme med nogle konkrete bud på, hvad de så vil i stedet for. Danmark står overfor alvorlige udfordringer med konkrete samfundsproblemer, som skal løses, og det gør man ikke ved at se på en farveskala.

Jeg synes, det er ærgerligt, at Enhedslisten gang på gang tager nej-hatten på i stedet for at snakke med på den økonomiske politik og finde løsninger med tilhørende finansiering. Stine Brix (EL) udtaler, at ”Enhedslisten mener derimod, at der blandt andet er brug for at skabe flere arbejdspladser”. Til dette må jeg spørge: Hvordan? For det er netop dét, regeringen gør. Vi har i øjeblikket den laveste ledighed i fire år. Under Lars Løkkes regering blev der derimod tabt 130.000 private arbejdspladser. Så noget må vi da gøre rigtigt.

Jeg vil for eksempel gerne spørge Enhedslisten: Hvad vil I gøre – ikke bare for at skabe nye arbejdspladser til faglærte, ufaglærte og højt specialiserede arbejdere – men vigtigst af alt for, at virksomheder ikke flytter arbejdspladser ud af Danmark? Hvordan vil I for eksempel bevare produktionsarbejdspladser? I kan læse regeringens tiltag sort på hvidt, men hvad Enhedslisten vil er uklart.

Så kære Enhedslisten, vil I ikke lade nej-hatten blive liggende i Elfenbenstårnet og i stedet komme ud og blande jer i debatten på et sagligt niveau med konkrete løsningsforslag? For vi socialdemokrater går efter resultater, der skaber vækst og for at være helt ærlig, så er resultater også for de farveblinde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *